Top Artists | Agency

Избери артист

Ники Атанасов

Ники Атанасов е българският изпълнител с най-богатия репертоар от златната руска класика. По професия е радиожурналист, който и в момента се изявява успешно в програма "Хоризонт” на БНР. Но той е не по-малко популярен  с изпълнителската си кариера и най-вече с интерпретациите си на песните на Владимир Висоцки.
По чиста случайност и по внушението на негов близък приятел от детинство, Ники Атанасов започва да пее руски песни :предимно блатньiе, одески и белоемигрантски . Открива Висоцки за себе си в началото на 70-те и до ден днешен изпълнява песни на великия бард.

Има издадени 3 албума: "Мурка", "Поручик Галицин" и "Русская водка", съдържащи популярни руски романси, белоемигратски и одески песни. Отделно записва и издава  два авторски албума "Мъжът на 50" и "Да става каквото ще" с песни на големите наши композитори Стефан Димитров, Стефан Диомов Димитър Гетов, Константин Бахаров, Румен Спасов и др.

През последнитe 10-15 години има десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Русе и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония.

С китара в ръка или с група Ники Атанасов е истинска музикална енциклопедия на популярните и обичани руски песни, с които всеки празник би станал по богат като широката руска душа.

Поручик Галицин

Видео

  • Ваше Благородие Песен от филма "Белое солнце пустыни" пусни
  • Нека се напием пусни

Артисти

Всички артисти