Top Artists | Agency

Избери артист

Александра Раева

Александра Раева е родена на 24 септември 1980 г. в София под знака на зодия Везни. Родителите й - Илия Раев и Наталия Бардская, са известни български актьори.

Александра е завършила две средни образования - музикалното училище "Любомир Пипков" с пиано и оперно пеене и художественото училище с текстил и дизайн на облеклото. Висшето си образование получава в Художествената академия, специалност рекламен дизайн.

Началото на 2001г. печели конкурса за беквокалистка в „Шоуто на Слави”, заедно с Деси Добрева и Мариана Попова. Три години по-късно Алекс записва първият си сингъл „I Wanna Feel You”

През 2004 година става носител на наградата за най-успешна смяна на имиджа на Pantene Beauty Awards.

След като напуска „Шоуто на Слави” през 2007г., Александра изцяло се отдава на музиката. Партнира си по изготвянето на нови музикални проекти с един от създателите на група Булгаро, Ясен Козев.  Юли 2007, Алекс открива с много силен лайф най-горещото лятно събитие – Bourjois fTV Beach Party в клуб A-lounge, Варна, което я превръща в първият български изпълнител с видеоклип от събитието, излъчван в продължение на цял месец по световния моден канал.

Алекс успява да се реализира не само в музикалния, но и в модния бизнес. Септември 2007г., съвместно с братовчедка си Малена, официално  представят първият  магазин на модната марка „АGGATA” в София.

През 2009г. Александра издава песента „Baby” съвместно със супер успешния зад граница музикален тандем Star Tattooed. Парчето е записано в студиото на 2АМ, в лицето на Миро Гечев и Дари Орешкова. 2АМ реализира договор с гиганта Universal France, където песента е издадена на CD сингъл. “Baby” е първият сериозен запис и първият видеоклип на Алекс след напускането й на “Шоуто на Слави”. Следва поредица от клубни лайф изпълнения, като певицата залага главно на вокални импровизации.

Януари 2010 г., Алекс е избрана да си партнира с Мария Игнатова като водещ на новото риалити шоу по bTV „България Търси Талант". Предаването е българската версия на световният риалити формат "Got Talent", създаден от британския телевизионен продуцент Саймън Коуел.

След финала на „България Търси Талант”, Алекс Раева и DJ Doncho (един от най-добрите български диджеи) се включват за първи път в глобалната музикална платформа на Heineken – Heineken Star World Tour с поредица от горещи летни партита по Българското Черноморие и в София.

В края на 2010 г. Алекс и DJ Doncho издават първия си общ сингъл "Revelation", който се превръща в хит сред редица български радиостанции и музикални телевизионни канали.

Май 2011, Александра и DJ Doncho пускат второто си съвместно парче „My Love”. Стилът на песента е комбинация от dance и house музика, съчетана с мелодичните вокали на певицата.

Два месеца по-късно Алекс подновява работата си с Ясен Козев и записва новият си музикален проект „Nice in July”, като песента излиза и с ремикс на DJ Doncho.

Артисти

Всички артисти